Panka kertje

A menyasszony legjobb barátja és legnagyobb ellensége

Jó kis találós kérdés. Tudjátok mi lehet?

Szerintem a menyasszony legjobb barátja a tervezés során a Pinterest, de egyben a legnagyobb ellensége is. Hogy miért?

A Pinterest egy csodás gyűjtemény ahol szépséges dekorációkra bukkanhatsz. Ha még nem ismered, regisztrálj és böngéssz, keress rá a téged érdeklő témákra!

Szebbnél szebb képeket és jobbnál jobb ötleteket lehet gyűjteni. Mindegy milyen stílus vagy színvilág, biztosan több száz inspiráló fotót, cikket fogsz találni, de vigyázat: függőséget okoz! (Ezt egy gyógyíthatatlan “beteg” mondja, úgyhogy hidd el!) Azon túl, hogy órákat, sőt napokat-heteket tölthetsz boldog kattintgatással, az esküvő tervezése során több buktatót is rejthet a használata.

Legnagyobb előnye egyben a legnagyobb hátrányt is jelentheti egy bizonytalan vagy egy túlságosan lelkes ara számára. A túl sok információ teljesen összezavarhat. A végső összhatás érdekében érdemes jó előre meghúzni a határvonalakat, elköteleződni egy központi motívum, a színvilág vagy a stílus mellett és utána ahhoz következetesen ragaszkodni és csak azon a vonalon kutakodni.

Rengeteg a csodás ötlet, és túl sok dolog jöhet veled szembe ami nagyon tetszik, végérvényesen beleszeretsz és a végén mindet bele akarod zsúfolni a saját esküvődbe.  Ez lehetetlen. Sőt a végén még épp az ellenkezőjét éred el, mint szeretted volna.

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/311f475c3b47fd7fb3a364d3c13230ba.jpg

 

Farönk, tortatál, konzervdoboz és aranyra fújt műanyag állatok… Külön-külön egyikkel sincs semmi bajom, de így nekem ez már sok(k)…

Hát nem jobb így…?!

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/1541206e7f3c60088cf755dc6eda0427.jpg

 

 

Vagy így…!

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/cad90172e7927bef2809020ec74edcc0.jpg

 

Szóval csak óvatosan! Ha elkap a dekorgépszíj a vége zsúfolt, zagyva egyveleg lehet, pedig ismeritek a vesszőparipám… Akkor jó az esküvő ha “minden egyben van”. Ha hajlamos vagy túlzásba esni, ne szégyelld kikérni szakemberek véleményét. Mindennek összhangban kell állnia a helyszín adta lehetőségekkel, az évszakkal és ami a legeslegfontosabb, természetesen a személyiségetekkel. És nem feltétlenül kell túlbonyolítani a dolgokat.

A másik nagy veszélyt a Pinterest a javíthatatlan álmodozók számára jelenti. Előfordul, hogy végérvényesen beleszeretsz egy külföldi fotón látott helyszín hangulatába, stílusába, de sehogyan sem találod meg annak magyarországi megfelelőjét. Vagy ha megvan a helyszín pontosan olyan dekorációra vágysz, mint a képen és amikor kiderül, hogy mindez egy kisebb lakás árába is kerülhet, a költségvetésetek korlátai bizony szomorú véget vetnek a szárnyalásnak.

Itt van például ennek a “szűk körű” 550 fős esküvőnek a képsorozata,  nemrég bemutattam már a blogon. Nagy kedvencem ez a növényalagút a terem közepén a különleges formájú izzókkal… Csodás, de bele se merek gondolni mennyibe kerülhetett felhúzni… Ha mégis akadna köztetek valaki akinek beleférne a költségvetésébe egy ilyen, csak szóljon!

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/vibiana-wedding-22.jpg

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/vibiana-wedding-23.jpg

 

De nem biztos, hogy az anyagi okok azok, ami miatt veszélyes lehet a szerelembe esés egy-egy téma vagy helyszín iránt. Ilyenkor érdemes egy kicsit eltávolodni a témától, egyet hátralépni és a realitások talajáról áttekinteni a teendőket.

Mondok egy példát. Pinterest: erdei esküvő, érintetlen természet, lélegzetelállító fotók. Csodaszép. Már látod is magadat ahogy a lombkoronán keresztül átszűrődő fény képezte glóriában sétálsz ragyogó arcú szerelmed felé… A boldogító igen után a vacsorát fényfüzérekkel díszített fák alatt költitek el.

Öööö… de hogyan kerül a füzérekbe áram az érintetlen “vadonban”? Hogyan szállítja ki, és ki készíti el a vacsorát? Vajon mennyibe kerül a hűtőkocsi, ami biztosítja, hogy a virágokkal díszített tortátok ne olvadó cukor-és vajtengerré váljon?  Mi lesz ha esik az eső? És mi lesz a mosdó-kérdéssel? Tudom mindez gyorsan földhöz csapja az önfeledt álmodozást, de ezek a szervezés későbbi szakaszában igenis fel fognak merülni, így sok csalódástól kíméled meg magad, ha már a legelején tisztázod, hogy mindez megéri-e a rengeteg befektetett pénzt, időt, energiát.

Egy fotózáson teljesen más képet mutat az erdő, mint a valóságban…

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/c14677760282158ad1379e97099e3238.jpg

 

Persze nem azt mondom, hogy lehetetlenség erdei esküvőt szervezni, akadnak erre itthon is szép példák, csak érzékeltetni szerettem volna hogy komolyabb gondolkodás nélkül nem szabad beleugrani semmilyen olyan témába vagy helyszínbe, amit a Pinterest képei alapján jó ötletnek tűnik.

De nem is kell ennyire komplexen gondolkodni, elég annyi is, hogy beleszeretsz egy csodás hatalmas csokorba, amik amúgy baromi nehezek, és végül szinte egész nap cipelheted…

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/edadacf54086073fb64e4ee5dc384b43.jpg

 

http://pankakertje.blogcdn.p3k.hu/files/2016/02/78591b76dd21a71f9a13df030cdab60c.jpg

 

Szóval csuda dolog ez a Pinterest… És szerinted? Barát vagy ellenség?

Ha hasznosnak találtad a cikket, oszd meg másokkal is. Ezen a héten az esküvő szervezésével összefüggő kérdéseket járom körül.

Ha nem szeretnél lemaradni a következő bejegyzéseimről és további tartalmakra is kíváncsi vagy, kövesd Panka kertjét a facebookon is. Készüljünk együtt az esküvődre!

Képeim forrása mi más is lehetne, mint a Pinterest.

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!