Panka kertje

Hajtogass magadnak jó házasságot! – 1000 daru a boldogságért

Aki olvassa az oldalamat vagy közelebbről ismer tudja, hogy nagyon-nagyon érzelmes vagyok, a menyasszonyokkal rendszeresen bőgök a nagy napon. Azt azonban soha nem gondoltam volna, hogy egy “sima” találkozón csordulnak majd könnyek… Hát bizony most ez történt.

A minap egy fantasztikus pár járt nálam hogy megtervezzük az esküvőjük dekorációját. Ingrid és Zsolti már eleve úgy érkezett hozzám, hogy a dekoráció egy részét ők fogják készíteni (ezt amúgy általában támogatom, mert így sokkal személyesebb lesz a végeredmény is) de hogy az esztétikumon túl spirituális jelentősége is van számukra annak hogy pontosan ezer papírdaru legyen a főasztal háttere, csak akkor értettem meg, amikor mesélni kezdtek…

 

"In keeping with Japanese tradition, my family and friends made 1,000 origami cranes for good luck," says the bride. "My mom made most of them, with help from other family members—even my dad made some! At my bachelorette party, each girl made a gold crane, so those ones represent my closest pals.":

 

Imádják a japán kultúrát, a japán ételeket (ez majd a menüben is meg fog jelenni), így nem volt számukra ismeretlen, hogy a darumadár a becsületesség, a teljesség, a hűség és a béke szimbóluma. A hagyomány szerint ezer papírdaru meghajtogatásával juthatunk el vágyunk beteljesüléséig. Aki az esküvője előtt teszi ezt, annak boldog lesz a házassága, mert a daru hajtogatásához türelemre és állhatatosságra van szükség és ugyanez elengedhetetlen egy boldog házassághoz  is.

Abban pedig hogy ezt a hagyományt nekik is követniük kell, egy barcelonai barangolás véletlenszerűen kiválasztott kis éttermében rendelt bor címkéjén lévő hajtogatási útmutató erősítette meg… Lúdbőrözve mesélték a történetet, én meg a meghatottságuk miatt sem tudtam szóhoz jutni…

Szóval Ingridék most hajtogatnak, én pedig hoztam pár inspiráló képet, illetve megosztottam veletek a legendát, meg egy elkészítési útmutatót, hátha másokat is megfog a történet…

 

Bouquet de Grullas de Papel - Cuando Eli

 

Lehet belőlük szertartásháttér, és talán ez a legmutatósabb, leghatásosabb felhasználási módjuk:

 

Paper crane canopy: http://www.stylemepretty.com/2014/06/11/eclectic-austin-wedding-pastel-hues/ | Photography: Taylor Lord Photography - http://taylorlordphotography.com/:

 

Wow. Fantastic idea for wedding since 1000 origami cranes is on the bucket list as well.:

 

Paper crane lovely-ness... maybe hanging from tree branch as centerpiece.:

 

Ültetőkártya és egyben akár köszönőajándék is:

 

Small, cute, simple way to assign guests to seats:

 

Watch the Stars Photography - Chinatown Frolic:

 

A Rainbow Of Cranes seating plan:

 

Belógathatok az asztalok fölé is “néhányat”!

 

paper crane wedding reception @weddingchicks:

 

Photography by www.efeunodos.com:

 

Paper cranes and proteas / Langkloof Roses Wedding, Cape Town - Claire Thomson Photography:

 

paper cranes... make 1000 and they say your wish will come true!:

 

De rakhatunk belőlük a tortára, vagy a csini kis cupcake-ek tetejére is.

 

An Origami Wedding | Arabia Weddings:

 

Egyet azért fogadjon meg mindenki: a kevesebb több, úgyhogy maximum 1000 darab erejéig érdemes túlzásba esni!

Májusban ígérem beszámolok majd arról, Ingridék darvai hogy is néztek ki. Addig is ha nézegetnétek még képeket a munkáimról, és nem szeretnétek lemaradni  a legfrissebb bejegyzéseimről, csatlakozzatok Panka kertje facebook oldalához is.

Képek: innen.

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!