Panka kertje

Piros bogyós csodák Zita Elzetől

Hogy kicsoda Zita Elze? Az egyik példaképem. Virágkötő, designer, tanár… Csomó-csomó díjat nyert már, 2012-ben például ő volt az év esküvői virágkötője is. Valami csoda, hogy miket alkot… Azért szeretem a munkáit, mert a mestervirágkötők kissé elvont virágkötészeti munkái helyett/mellett nagyon is emberközeli, amit csinál. Itt olvashattok még az életrajzáról bővebben is. Nézzétek! Ezek például … Tovább »

A nagy díszalma(fa) projekt – ajtódísz saját kezűleg almából

Olvastátok az almás esküvőkről szóló bejegyzésemet? Ha nem, itt megnézhetitek. Képzeljétek! Nem sokkal a poszt megírása után a kedvenc kertészetünkben jártunk (zoldkiraly.hu – jó szívvel ajánlom,  családi vállalkozás, ahol minden kérdésre válaszolni tudnak és vasárnap is nyitva vannak) és menthetetlenül beleszerettem egy csoda csini díszalma fába. Csodálkozva hallgattam az eladót, hogy sajnos nálunk Magyarországon nemigen… Tovább »

Őszi ajtódísz saját kezűleg lépésről lépésre

A múltkor már mutattam őszi díszeket, sőt abban is segítettem, hogyan célszerű ezekhez az őszi terméseket begyűjteni. Ha lemaradtál róla, elolvashatod itt. Ha az alapanyag már megvan, de még nem mertél belevágni az alkotásba, viszont már a bejárati ajtónál el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, vagy egyszerűen csak jól esne, ha egy hosszú nap után csodás… Tovább »

Őszi ajtódíszek bogyókkal

  Kriszta barátnőm, aki amúgy a Panka kertje (tündér)keresztanyja a minap felhívott és őszi ajtódíszes, koszorús bejegyzést követelt. Nekem az ő kérése szent. Egyébként is gyűjtögettem már az inspiráló képeket, csak nem volt szívem a 28 °C-os melegben arra emlékeztetni titeket, hogy a naptár szerint tulajdonképpen már javában tart az ősz. Szóval mára őszi hangulatú… Tovább »

Csak egy csokor csipkebogyó – őszi dekorációs ötletek otthonra

  Bár hétvégére már rosszabb időt ígérnek, mint amilyen eddig volt, ha kirándulást terveztek, ne hagyjátok otthon a metszőollót! Járjatok nyitott szemmel és gyűjtsetek néhány bogyós ágat! Már kéklik a kökény és színesedik a csipkebogyó is. Én csodás csipkebogyókat szereztem…     Ha megvan az alapanyag, ilyen szépségeket készíthettek. És tényleg semmi más nem kell… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!