Panka kertje

Romantikus, titkos esküvő karácsonykor

Tegnap egy karácsonyi eljegyzés képeivel leptelek meg benneteket. De mi van, ha valakinek nemcsak a kezét kérik meg karácsonykor, hanem egyenesen ilyenkor házasodik… ráadásul titokban…?! Hát ez felénk már igencsak ritka… Kb. annyi az esélye, mint mostanság a fehér karácsonynak, de azért nem lehetetlen. Ha te is valami hasonlóról ábrándozol, íme, itt egy inspiráló sorozat…… Tovább »

Karácsony a szeretet ünnepe, de a lánykéréseké is…

Karácsony a szeretet ünnepe, de egyben a szerelemé is… Hogy miért? Statisztika. Erre az időszakra esik ugyanis a legtöbb lánykérés is. Ha titokban te is gyűrűt kértél a Jézuskától, remélem teljesült a vágyad és gratulálhatok. Ha kibírtad, hogy nem posztoltad egyből a facebookon, egy ilyen csodás fotósorozatot is készíttethettek, amivel tudtára adhatjátok a világnak boldogságotokat…… Tovább »

Karácsony – kikapcs

Hetek óta ömlenek Rád mindenhonnan – köztük tőlem is – , mit süss, mit főzz, mit vegyél ajándékba, hogyan csomagolj, hogyan dekorálj… Te meg semmire sem vágysz, csak arra, hogy hagyjanak már békén. Megértelek! Még utolsó pillanatig is húztad az igát, elvileg mindent megvettél, megfőztél, ajándékokat is becsomagoltad, csak épp semmi karácsonyi hangulatod. Csak pihenni… Tovább »

Last minute karácsonyi dekor – kizárólag otthon fellelhető anyagokból

Napok óta ajándékok után rohangáltál, a fenyőfád az erkélyen várja a szentestét, végre a sütisütéssel is végeztél… Most hogy kicsit kifújnád magad rájössz, hogy semmi nincs, amivel dekorálhatnál, pedig nagyon kéne valami még a fa feldíszítése előtt, aminek segítségével kicsit hangulatba kerülnél… Megfogadtad, hogy egy darabig be nem teszed egyetlen üzletbe sem a lábad?! Nyugi,… Tovább »

Csomagolj úgy, ahogy más biztosan nem!

Írtam már egy bejegyzést ajándékcsomagolás témában, de az még november táján volt, lehet kicsit korán ahhoz, hogy igazán rákattanjatok témára. Remélem azóta már sikerült beszerezni mindent amit szerettetek volna és csak egy igazán ütős ötlet hiányzik a csomagoláshoz… Akkor a barna csomagolópapír sokoldalú felhasználása volt a téma. Lehet, hogy nem mindenkinek jön be ez a… Tovább »

Hogyan lesz az egyszerű fehér terítékedből varázslatos ünnepi asztal?

Nem tudom ti hogy vagytok vele, biztosan sokatoknál lapul egy kizárólag különleges alkalmakra tartogatott ünnepi étkészlet, de nálam hétköznapokon is és ünnepeken is ugyanazokkal a fehér tányérokkal terítünk. Ennek több oka is van. Egyrészt a korábbi lakásunkban szigorúan kiszelektáltuk a nem mindennap használt konyhai dolgainkat hogy elférjünk, és a legpraktikusabb megoldásként maradt egy készlet, mert… Tovább »

Teríts úgy mint a skandinávok!

Tudjátok már, hogy milyen lesz az ünnepi asztalotok? Legyen mondjuk a mostanság nagyon divatos skandináv stílusú… Az enyém biztosan valami ilyesmi lesz, úgyhogy ma a a kedvenc irányzatomból mazsolázgatunk kicsit ha nem bánjátok! Nézzük először az asztal tágabb környezetét! Ha már úgyis ovis és iskolai szünet van, és te is szabin vagy, irány a természet!… Tovább »

Az idei karácsony legszebb ajándékkísérő kártyái – letölthető sablonokkal

A világért sem gondolok senkiről sem “rosszat”, de gondoltam jó időben közzéteszem ezt a bejegyzést, hogy még a jól megérdemelt szabi előtt tudjatok az irodában nyomtatni ezekből a csodás ajándékkísérő kártyákból… 🙂 Én a kicsit egyszerűbb színvilágot kedvelem, ezek közül bármelyiket el tudom képzelni a korábban már bemutatott barna csomagolópapíros ajándékok mellé is. 10 csodaszép… Tovább »

Menő karácsonyfadísz egyszerű fagolyókból

Csodás, modern, és egyszerűen kivitelezhető “csináld magad” díszre bukkantam… Vagány és ötletes… És a tegnapi skandináv karácsonyi vonalba is tökéletesen passzol…     Az, hogy a fagolyók méretét és azokon a réz a fehér színre festett és a natúr fa arányát ki hogyan határozza meg, már tényleg ízlés dolga… Amire szükségetek lesz: különböző méretű fagolyók… Tovább »

Egyszerű és letisztult – a skandináv stílusú karácsonyi dekor alapszabályai

Tudjátok, szeretem az egyszerűbb, letisztultabb hatásokat, legyen szó akár lakberendezésről és lakásdekorációról, akár esküvői dekorációról, de igaz ez a most nagyon aktuális karácsonyi díszítésre is. Ennek a stílusnak a skandinávok igazi nagymesterei. Ha szeretnétek ezt az irányzatot követni, csak néhány pofonegyszerű szabályt kell betartanotok! Igazi skandináv karácsonyi fotókat hoztam. Nézegessétek és inspirálódjatok! Dekorálj ágakkal!  … Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!