Panka kertje

Karácsony – kikapcs

Hetek óta ömlenek Rád mindenhonnan – köztük tőlem is – , mit süss, mit főzz, mit vegyél ajándékba, hogyan csomagolj, hogyan dekorálj… Te meg semmire sem vágysz, csak arra, hogy hagyjanak már békén. Megértelek! Még utolsó pillanatig is húztad az igát, elvileg mindent megvettél, megfőztél, ajándékokat is becsomagoltad, csak épp semmi karácsonyi hangulatod. Csak pihenni… Tovább »

Last minute karácsonyi dekor – kizárólag otthon fellelhető anyagokból

Napok óta ajándékok után rohangáltál, a fenyőfád az erkélyen várja a szentestét, végre a sütisütéssel is végeztél… Most hogy kicsit kifújnád magad rájössz, hogy semmi nincs, amivel dekorálhatnál, pedig nagyon kéne valami még a fa feldíszítése előtt, aminek segítségével kicsit hangulatba kerülnél… Megfogadtad, hogy egy darabig be nem teszed egyetlen üzletbe sem a lábad?! Nyugi,… Tovább »

Menő karácsonyfadísz egyszerű fagolyókból

Csodás, modern, és egyszerűen kivitelezhető “csináld magad” díszre bukkantam… Vagány és ötletes… És a tegnapi skandináv karácsonyi vonalba is tökéletesen passzol…     Az, hogy a fagolyók méretét és azokon a réz a fehér színre festett és a natúr fa arányát ki hogyan határozza meg, már tényleg ízlés dolga… Amire szükségetek lesz: különböző méretű fagolyók… Tovább »

Egyszerű és letisztult – a skandináv stílusú karácsonyi dekor alapszabályai

Tudjátok, szeretem az egyszerűbb, letisztultabb hatásokat, legyen szó akár lakberendezésről és lakásdekorációról, akár esküvői dekorációról, de igaz ez a most nagyon aktuális karácsonyi díszítésre is. Ennek a stílusnak a skandinávok igazi nagymesterei. Ha szeretnétek ezt az irányzatot követni, csak néhány pofonegyszerű szabályt kell betartanotok! Igazi skandináv karácsonyi fotókat hoztam. Nézegessétek és inspirálódjatok! Dekorálj ágakkal!  … Tovább »

Karácsonyfa helyett – mellett…

Sok egyedülálló barátom van, aki az ünnepeket a családjával tölti, de a “szinglilakban” sem szeretne lemondani egy kis karácsonyi hangulatról, fát azonban – amiatt hogy úgyis hazautazik – nem szeretne beszerezni. Ez a poszt most nekik szól… Tök jó ötleteket lehet találni, hogyan helyettesíthető a karácsonyfa, bár én nem helyettesnek, hanem előfutárnak tekintek ezekre a… Tovább »

Fehér karácsony…?!

Még egy hónapunk van karácsonyig, és a 30 napos előrejelzéseknek “hála” ma már megleshetjük, vajon fehér karácsonyunk lesz-e. Tanult időjós barátunktól ezúton is elnézést, de én egyenlőre még nem veszem készpénznek a leírtakat, meg amúgyis tudjuk, hogy nem minden csak fekete vagy csak fehér… Öööö… vagy mégis?     Neeem. Lehet még  friss zöld is…… Tovább »

Karácsonyra hangolódunk – ajándékkísérők saját kezűleg

Van, akit kiráz a hideg attól, hogy az üzletek már most, november közepén tele vannak csokimikulásokkal és lassan mindenhonnan ömlik ránk, hogy hamarosan karácsony. Pedig most én is beállok ebbe sorba, mert szerintem igenis jobb fokozatosan, szépen hangolódni a karácsonyra, nem pedig utolsó pillanatban összevásárolni minden kezünkbe akadó hülyeséget, csak hogy adjunk valamit. Higgyétek el,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!