Panka kertje

Vagány menyasszonyok, ide!

Hát ezt a sorozatot most láttam az egyik kedvenc oldalamon és azonnal meg kell hogy osszam veletek is. Úgy ahogy van, egyszerűen zseniális! Tetszik a színválasztás, az okker, petrolkék és arany cseppet sem tradícionális, és különösen jól mutat az ezekből a színekből összeállított modern, geometrikus szertartásháttér. Imádom a fekete-fehér menyasszonyi ruhát, és egyszerűen odavagyok a… Tovább »

Elegáns őszi esküvő egy kis Harry Potteres csavarral

Az idei évem elég izgalmasnak ígérkezik, és bár a tematikus esküvők nem feltétlenül az én asztalom, az apró, “izzadságmentes” utalásokkal nagyon is tudok azonosulni. Októberre egy nagyon csini kis esküvőre vagyok “hivatalos”. A menyasszonnyal nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. Szinte egyből mély bordókkal, púderszínekkel és egy csepp barackkal kevert virágokból alkotott csodás őszi hangulatot vizionáltunk,… Tovább »

Őszidéző virágcsodák – nem csak esküvői asztalokra

Itt van az ősz! Legalábbis  a naptár szerint, csak éppen az időjárás nem hajlandó tudomásul venni még egy kicsit… Mondjuk én nem bánom. Hoztam mára néhány szépséges őszidéző virágos díszt, melyek azért még a nyár felé kacsintanak vissza… Bármelyik megállja a helyét esküvői asztaldíszként, de simán el tudom képzelni otthoni virágdekorációként is. Aktuális szerelmeim, a… Tovább »

Dália szezon

Ahogy a tavaszi esküvők vitathatatlan slágere a peónia, úgy ilyentájt tobzódhatunk a csodásabbnál csodásabb dália-költeményekben. Lehet cuki pom-pom fajta vagy gigantikus hegyes szirmú, én odavagyok értük. Néhány gumót én is beszereztem, úgyhogy egy-egy szál tényleg szó szerint Panka kertjéből kerül a csokrokba. Bár a következő szépségeket nem én kötöttem, főként ők inspirálnak egy-egy saját kompozíció… Tovább »

Kicsit retró, mégis iszonyúan menő – a makramé újra főszerepben

Írtam már egy áttekintő bejegyzést a makramé újbóli szárnyalásáról, most megmutatok egy teljes esküvői sorozatot, ahol a csodás rózsaszín-bordó színvilágú fonalak főszerepet játszanak. A meghívó visszafogottsága után én igazán nem számítottam erre az ütős folytatásra…     Ugye? Ez a háttér mindent visz, a többi már csak ráadás…     A csokor és a kitűzők… Tovább »

A nagy díszalma(fa) projekt – ajtódísz saját kezűleg almából

Olvastátok az almás esküvőkről szóló bejegyzésemet? Ha nem, itt megnézhetitek. Képzeljétek! Nem sokkal a poszt megírása után a kedvenc kertészetünkben jártunk (zoldkiraly.hu – jó szívvel ajánlom,  családi vállalkozás, ahol minden kérdésre válaszolni tudnak és vasárnap is nyitva vannak) és menthetetlenül beleszerettem egy csoda csini díszalma fába. Csodálkozva hallgattam az eladót, hogy sajnos nálunk Magyarországon nemigen… Tovább »

Gondolával az esküvőre…

  Ábrándoztatok valaha arról, milyen lenne megszökni a szerelmetekkel és valami különlegesen romantikus helyen kettesben összeházasodni… mondjuk Velencében? Szerintem titokban a nagy esküvői hajtásban legalább egyszer mindenki fejében átfut egy ilyen gondolat. Mára pont egy ilyen, romantikus, gondolázós, őszi hangulatú fotósorozatot hoztam…       Imádom a mustársárgát!             Ezek… Tovább »

Alma – a (nem is) tiltott gyümölcs

Kevés gyümölcs dicsekedhet olyan nagy múlttal és irodalommal, mint az alma. Mindenütt ott van… Gondoljatok csak a mitológiára, a Bibliára, Hófehérke meséjére, Tell Vilmos legendájára vagy a gasztronómiára, hogy a világ egyik vezető informatikai cégéről már ne is beszéljünk. Hát akkor miért pont az esküvőnkön ne lenne ott?! Néhány éve nagy sláger volt nálunk az… Tovább »

Dia de los Muertos – esküvő halottak napjakor?!

A Dia de los Muertos, azaz a koponyák ünnepének időpontja egybeesik a katolikus Mindenszentekkel és Halottak Napjával. A halottak napja Latin-Amerikában egészen máshogy zajlik, mint nálunk. Míg Magyarországon a szomorkás emlékezésé a főszerep, addig a mexikói hagyományok szerint a halál az élet része, ennek megfelelően cseppet sem borús hangulatban, hanem ünneplésben zajlik a megemlékezés. Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!