Panka kertje

Őszidéző virágcsodák – nem csak esküvői asztalokra

Itt van az ősz! Legalábbis  a naptár szerint, csak éppen az időjárás nem hajlandó tudomásul venni még egy kicsit… Mondjuk én nem bánom. Hoztam mára néhány szépséges őszidéző virágos díszt, melyek azért még a nyár felé kacsintanak vissza… Bármelyik megállja a helyét esküvői asztaldíszként, de simán el tudom képzelni otthoni virágdekorációként is. Aktuális szerelmeim, a… Tovább »

A nagy díszalma(fa) projekt – ajtódísz saját kezűleg almából

Olvastátok az almás esküvőkről szóló bejegyzésemet? Ha nem, itt megnézhetitek. Képzeljétek! Nem sokkal a poszt megírása után a kedvenc kertészetünkben jártunk (zoldkiraly.hu – jó szívvel ajánlom,  családi vállalkozás, ahol minden kérdésre válaszolni tudnak és vasárnap is nyitva vannak) és menthetetlenül beleszerettem egy csoda csini díszalma fába. Csodálkozva hallgattam az eladót, hogy sajnos nálunk Magyarországon nemigen… Tovább »

Őszi ajtódísz saját kezűleg lépésről lépésre

A múltkor már mutattam őszi díszeket, sőt abban is segítettem, hogyan célszerű ezekhez az őszi terméseket begyűjteni. Ha lemaradtál róla, elolvashatod itt. Ha az alapanyag már megvan, de még nem mertél belevágni az alkotásba, viszont már a bejárati ajtónál el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, vagy egyszerűen csak jól esne, ha egy hosszú nap után csodás… Tovább »

Fehér, narancs vagy esetleg arany? Őszi esküvők tökökkel…

Tudjátok, mániám, hogy mindig az aktuális évszakban elérhető virágokat, terméseket használjuk fel az esküvői dekorációkban. Ez egyrészt a költségeket kíméli, másrészt nem fog idegenül hatni. Azoknak tehát, akik a nyári időszak helyett inkább az őszt választják esküvőjük időpontjaként, jó szívvel ajánlom figyelmébe az alábbi tökös dekorációkat. (Egy korábbi bejegyzésemben őszi díszkáposztás esküvőket is mutattam, ha… Tovább »

Kicsi gesztenye – őszi díszek termésekből

  Van, akit lehangol az ősz, én viszont kimondottan szeretem. Szeretem a színeit, az ízeit, a formáit. Bevallom, “beteges” gesztenyerajongó vagyok. Imádom ezeket a fényes, mélybarna, sima, kerek gombócokat. Ha jártamban-keltemben valahol utamba akad egy fa, nem bírom ki és rakok a zsebembe néhány szemet. Olyan jó érzés a napi rohanás közben “véletlenül” rájuk bukkanni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!