Panka kertje

Elegáns őszi esküvő egy kis Harry Potteres csavarral

Az idei évem elég izgalmasnak ígérkezik, és bár a tematikus esküvők nem feltétlenül az én asztalom, az apró, “izzadságmentes” utalásokkal nagyon is tudok azonosulni. Októberre egy nagyon csini kis esküvőre vagyok “hivatalos”. A menyasszonnyal nagyon gyorsan egy hullámhosszra kerültünk. Szinte egyből mély bordókkal, púderszínekkel és egy csepp barackkal kevert virágokból alkotott csodás őszi hangulatot vizionáltunk,… Tovább »

Virágot otthonra!

Manapság virágot – főként vágottat – már csak alkalmakra veszünk/kapunk. Tisztelet a kivételnek, de eltűnőben van nálunk az a szokás, hogy vegyünk magunknak otthonra pár szál virágot, csak úgy… csak mert szép. Pedig a virág szerintem nem is a hab a tortán, hanem egyenesen cseresznye a hab tetején… Egy szépen berendezett nappaliban vagy étkezőben egy… Tovább »

Otthoni dekorötlet karácsony utánra

Ha tehetném, nálam biztosan legalább márciusig tartana a karácsony. Szeretem a fényeit, a díszeit, a fenyőfát. Sajnos a karácsonyfát nagyon kevés időm volt kiélvezni, mert idén először szépséges gyökeres fenyőnk volt, amit nem szerettünk volna sokáig a lakásban “kínozni”. (Mindenkit megnyugtatnék, tudományosan, “zsilipelős módszerrel” végeztük a ki- és beszoktatást, szóval fenyő köszöni, egyenlőre jól van!)… Tovább »

Hagymások karácsonyra

Tegnap nem véletlenül írtam, hogy időben el kell kezdenünk az adventi készülődést… Sőt, lehet picit már el is késtünk, különösen akkor, ha ti is szeretnétek ilyen csodás dekorációt és magatok hajtatnátok hozzá a jácinthagymát…     8 hét hűvös, sötét helyen, és tadááámmm… Arra azért ügyelni kell, hogy olyan edénybe tegyük, hogy csak a gyökere… Tovább »

Tökök vidám színekben – na, ez biztos nem jön szembe veled az utcán

Sokan álltak mostanában neki a nagy tökfaragó mutatványnak, ami szerintem főként gyerekekkel jó móka. Ha sok kis kéz is segít általában meghökkentő cikk-cakkos, vagy épp hiányos fogú, és kevéssé bizalomgerjesztő töklények születnek. Ha a rémisztő arcok helyett valami másra, és cseppet sem szokványosra vágytok és a farigcsáláshoz sem fűlik a fogatok, íme néhány igazán vidám… Tovább »

Hangulatvilágítás saját kezűleg – esküvőre és otthonra is

Nemrég mutattam meg Ildi és Lacka esküvőjét itt, és azt is elárultam, hogy a hangulatos fényfüzért ők maguk csinálták. Nos, az ilyen esküvői diy ötleteket imádom. Ezek azok az apró elemek, amiktől a pár maga is részese lesz a dekoráció előállításának. Attól viszont mindenkit óva intenék hogy teljes egészében saját maga dekorálja az esküvőt. Ha… Tovább »

Őszi ajtódísz saját kezűleg lépésről lépésre

A múltkor már mutattam őszi díszeket, sőt abban is segítettem, hogyan célszerű ezekhez az őszi terméseket begyűjteni. Ha lemaradtál róla, elolvashatod itt. Ha az alapanyag már megvan, de még nem mertél belevágni az alkotásba, viszont már a bejárati ajtónál el szeretnéd kápráztatni a vendégeidet, vagy egyszerűen csak jól esne, ha egy hosszú nap után csodás… Tovább »

Őszi ajtódíszek bogyókkal

  Kriszta barátnőm, aki amúgy a Panka kertje (tündér)keresztanyja a minap felhívott és őszi ajtódíszes, koszorús bejegyzést követelt. Nekem az ő kérése szent. Egyébként is gyűjtögettem már az inspiráló képeket, csak nem volt szívem a 28 °C-os melegben arra emlékeztetni titeket, hogy a naptár szerint tulajdonképpen már javában tart az ősz. Szóval mára őszi hangulatú… Tovább »

Szezonja van – a tulipán

  Nyugi, nem bolondultam meg! Csak éppen a hétvégén “kertészkedtem” kicsit és eszembe jutott, hogy szólók nektek is, nehogy elfelejtsétek: most kell ültetni a tavaszi hagymásokat. Ha tavasszal kívánjátok meg ezeket a szépségeket, a saját példányok neveléséhez már késő lesz…     Nem szeretnék kertészeti tanácsokat adni, meg nem is ez a “szakterületem”. Sok blogon… Tovább »

Csak egy csokor csipkebogyó – őszi dekorációs ötletek otthonra

  Bár hétvégére már rosszabb időt ígérnek, mint amilyen eddig volt, ha kirándulást terveztek, ne hagyjátok otthon a metszőollót! Járjatok nyitott szemmel és gyűjtsetek néhány bogyós ágat! Már kéklik a kökény és színesedik a csipkebogyó is. Én csodás csipkebogyókat szereztem…     Ha megvan az alapanyag, ilyen szépségeket készíthettek. És tényleg semmi más nem kell… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!