Panka kertje

Kitűzősdi – avagy beszéljünk már a vőlegényekről is!

Sok szó esett már az esküvők dekorációjáról, a menyasszonyi csokrokról, fejdíszekről, de ahogy így visszakerestem, mindössze egyetlen egy posztom szólt a vőlegényekről, úgyhogy gyorsan pótolom is ezt a borzasztó mulasztást. Szóval ha esküvő, virágok és pasik akkor vőlegénykitűző. Sok fiú még a gondolattól is rosszul van, hogy “virágocskát aggasson magára”, pedig már rég nem azokról… Tovább »

Love… Love… Love…

Szerelem mindenütt. Nem csak Valentin-napon, hanem az esküvőkön is. Amúgy is menők most a betűdekorációk a lakberendezésben és persze ezek a trendek mindig bekúsznak az esküvők világába is. Akár vintage, akár rusztikus, akár ipari hangulat, mindenki megtalálhatja a saját “szerelmét”.                       Na, ki melyikbe szeretett… Tovább »

A virágkötő vintage esküvője (és amit tanulhatsz belőle)

A virágkötőé… azaz az enyém.   A minap nosztalgikus hangulatban voltam és régi képeket nézegettem. Eszembe jutott, hogy megmutatom, a mi nagy napunk milyen volt, nahh persze nem magamutogatásból, hanem tisztán szakmai alapon, merthogy a dekorációt természetesen én magam csináltam. Abban mindketten egyetértettünk a férjemmel, hogy csak polgári szertartásunk lesz, illetve hogy mindenképpen szűk családi-… Tovább »

Rózsaszín és szürke vintage esküvő

Jó régen nézegethettetek nálam vintage hangulatú képeket, pedig tudom, hogy imádjátok. Nos, íme egy hamisítatlan vintage esküvő, szépséges pink és rózsaszín árnyalatokkal és egy csepp finom szürkével… Ha olvastátok az eddigi bejegyzéseimet, már kívülről fújjátok, milyen elemekkel lehet vintage hangulatot teremteni… Először is a színekkel… Szürke és rózsaszín a vagány, csíkos alapú virágos meghívón…  … Tovább »

Kövirózsa… Szeretem!

Szeretem a kövirózsát. Szeretem, mert tartós. Szeretem, mert minden évszakban könnyen elérhető növény. Szeretem, mert jól mutat akár modern geometrikus, akár vintage, akár rusztikus környezetbe illesztjük. Szeretem, mert ezüstös zöldje kitűnően párosítható elegáns fehérrel, de kimondottan szeretik egymást az élénk sárgával is. Szeretem csokorba kötni…                    … Tovább »

Picit vintage, picit rusztikus

A mai szerelem csütörtökre egy olyan esküvőt hoztam, aminek a dekorációjába egyetlen kép alapján szerettem bele…     Ugye? Picit vintage, picit rusztikus, finom és elegáns… Keresgélni kezdtem az esküvő teljes fotósorozata után és kiderült, a képek olyan helyszínen készültek, mely kimondottan esküvők lebonyolítására specializáltan került kialakításra. Hááát, irigykedek is rendesen, ha már az alapok… Tovább »

A szégyenlős rezgő

Eddig igyekeztem nektek olyan válogatásokat összeállítani, ahol nem a legközismertebb virágokból illetve alapanyagokból készült esküvői dekorációkat, menyasszonyi csokrokat láthattatok. Megismertük már a craspediát, a proteát, a tillandsiát és mutattam rozmaringos, sőt díszkáposztás esküvőket is. Ezúttal azért teszek kivételt, mert – bár a rezgőt mindenki ismeri – ezúttal nem a csokrok kiegészítő eleme lesz, hanem mesés… Tovább »

Csupa csipke – a vintage esküvő nélkülözhetetlen kelléke

Korábban már említettem, hogy a mostanság nagyon népszerű vintage esküvőknek van pár klasszikus kiegészítője. Ilyenek például a régi könyvek (ezekről már írtam itt és itt), a régi írógépek (bővebben erről itt) és persze a csodás csipkék is. Ha tetszik ez a stílus, már a meghívótok is lehet csipkés, kerülhet egy szép csipkeszalag a menyasszonyi csokorra,… Tovább »

Baglyok és tollak – erdei esküvő ősszel

Tudom, már a fületeken jön ki, de még egyszer elmondom. Ha erdei esküvőre vágytok nincs más dolgotok, mint kimenni az erdőbe és kész. Így tett a mai Szerelem csütörtök rovatom két főszereplője is. Csodás környezet, természetes színek, tollak, sok-sok moha, nyers fa, óarany és egy kis vintage csavar néhány bagoly személyében. Kell ennél több?  … Tovább »

A vadászatnak vége – avagy agancsok az esküvőn

  Aki rendszeres követője a lakberendezési oldalaknak a manapság nagy népszerűségnek örvendő skandináv stílusú terekben gyakran láthat dekorációs elemként trófeát a falon, kandallópárkányon, komód tetején összerendezett “csendéletekben”.     Még a “lakber” társadalom sem egységes trófea-ügyben, és erősen megoszlanak a vélemények arról, hogy használjuk vagy ne használjuk. Nekem kimondottan tetszik és gondolkozunk is rajta a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!