Panka kertje

Esküvői hangulatok amiket 2017-ben is imádni fogunk

Még javában tart a 2016-os esküvői szezon, de én már kicsit a jövő év felé is kacsintgatok. Bizony sok olyan párral találkozom, akikkel már 2017-es esküvőket tervezünk. Ez alapján biztos vagyok benne, hogy jövőre is népszerűek lesznek az alábbi stílusok, hangulatok: CSUPA ZÖLD – Már eddig is odavoltam a sokzöldes kompozíciókért és így lesz ez… Tovább »

Ha eddig azt hitted a sátras lagzik ideje lejárt, tévedtél!

Na nem azoké a sátraké, ami most mindannyiótoknak bevillant! A ’70-es évek hippi-világa újra nagyon menő. Ehhez a bohém, laza hangulathoz tökéletesen passzolnak ezek vidám kis sátrak. Egyre több esküvői fotósorozaton látok ilyeneket. Nekem nagyon tetszenek. A szokásos 10 kedvencem pedig trararrararááááá…                     Egy szabály van:… Tovább »

Csodálatos fűszernövények

Rusztikusan elegáns esküvőre készülünk Orsival és Bálinttal. Eddig leginkább csak a menyasszonyokat említettem név szerint, ezúttal a vőlegényt sem hagyom ki, mert ő is aktív részese a tervezésnek és az apróbb részletek kivitelezésnek. Éppen ezért neki is jár a csillagos ötös a jó ízlésért és a nyitottságért, mert a terv az, hogy a rusztikus esküvők… Tovább »

Ti kérdeztétek – a nagy esküvői székdilemma

Esküvői székdilemma?! Tudom, furcsa lehet ez annak, aki még csak készülődik a nagy napra és nincs benne nyakig a szervezésben, de aki kicsit is belecsapott már a lecsóba, tudja, bizony igenis “súlyos” téma ez szék-ügy. Hogy miért? Mert ha belépsz a vacsora helyszínén a terembe bizony a legtöbb elem amit látni fogsz és egyből megragadja… Tovább »

Kis lányok nagy szerepben! – cuki koszorúslányok csodás virágos fejdíszekkel

Írtam már egy bejegyzés korábban koszorúslány-témában  (csokrok, fejdíszek, pénztárcakímélő ötletek), most nem ismétlem meg az ottani gondolataimat egyszerűen csak élvezzük ezeket a képeket. Olyan cukik…                       Ugye Ti is kedvetek kaptatok ahhoz, hogy ilyen kis tünemények kíséretében vonuljatok oltár elé? Képek innen. Ha tetszett a… Tovább »

Esküvői virágdekor: Mi, mennyibe kerül?

Most, hogy fordítottunk egyet a naptárban, az idei nyár menyasszonyai hirtelen mozgolódni kezdtek, hogy véglegesítsék foglalásaikat a különböző szolgáltatóknál. Szerencsére én is több megkeresést kaptam, volt akitől konkrét tervekkel érkezett felkérés a közös gondolkodásra, volt aki általános árajánlatot szeretett volna kapni. És álljunk is itt meg egy pillanatra. Míg azt könnyű megmondani egy fényfüzér vagy… Tovább »

Virágot otthonra!

Manapság virágot – főként vágottat – már csak alkalmakra veszünk/kapunk. Tisztelet a kivételnek, de eltűnőben van nálunk az a szokás, hogy vegyünk magunknak otthonra pár szál virágot, csak úgy… csak mert szép. Pedig a virág szerintem nem is a hab a tortán, hanem egyenesen cseresznye a hab tetején… Egy szépen berendezett nappaliban vagy étkezőben egy… Tovább »

Év végi mérleg és az én kedvenc bejegyzéseim

Év végi mérleg… Van aki falra mászik tőle, mondván nem nagy ügy, csak lapozunk egyet a naptárban, és van aki –  mint én is –  így év végén szeret számot vetni az év eseményeiről.     Bár a blog életében nem is beszélhetünk teljes évről, hiszen szeptember közepén született meg az első bejegyzés, de végülis… Tovább »

A virágkötő vintage esküvője (és amit tanulhatsz belőle)

A virágkötőé… azaz az enyém.   A minap nosztalgikus hangulatban voltam és régi képeket nézegettem. Eszembe jutott, hogy megmutatom, a mi nagy napunk milyen volt, nahh persze nem magamutogatásból, hanem tisztán szakmai alapon, merthogy a dekorációt természetesen én magam csináltam. Abban mindketten egyetértettünk a férjemmel, hogy csak polgári szertartásunk lesz, illetve hogy mindenképpen szűk családi-… Tovább »

Dia de los Muertos – esküvő halottak napjakor?!

A Dia de los Muertos, azaz a koponyák ünnepének időpontja egybeesik a katolikus Mindenszentekkel és Halottak Napjával. A halottak napja Latin-Amerikában egészen máshogy zajlik, mint nálunk. Míg Magyarországon a szomorkás emlékezésé a főszerep, addig a mexikói hagyományok szerint a halál az élet része, ennek megfelelően cseppet sem borús hangulatban, hanem ünneplésben zajlik a megemlékezés. Az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!